RYB PĚTI VŮNÍ NA ŠANGHAJSKÝ ZPŮSOB.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / SPECIALITY / SPECIALITY RŮZNÉ / 




INGREDIENCE: 375 g tresky - řízky nakrájené na kousky o síle 2 cm, olej na smažení (větší množství), 1/2 svazku naťových cibulek na ozdobu. Marináda: 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sherry. Omáčka: 1/2 lžičky koření "pěti vůní" (viz samostatný recept), 1 nadrobno usekané naťová cibulka, 3/4 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého nadrobno usekaného, kousek sušené mandarinkové kůry, 1/4 pomeranče, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, 300 ml vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Ingredience na marinádu spojíme a pečlivě rozmícháme. Kousky ryby osušíme, osolíme, uložíme do ploché misky, zalejeme marinádou a necháme 2 hodiny marinovat. Koření "pěti vůní", cibuli, zázvor, mandarinkovou kůru a pomeranč zalejeme vodou. Uvedeme do varu a na slabém plameni 30 minut vaříme, až se obsah tekutiny o 1/3 vypaří. Přecedíme přes husté síto. Omáčku vlijeme do nádoby, dodáme cukr, ocet a důkladně promícháme. Marinovanou rybu usmažíme na vroucím olej z obou stran, 5 minut na každé straně. Vyjmeme a necháme okapat. Svaříme omáčku. Přidáme usmaženou rybu a na slabém plameni 3 až 5 minut vaříme, přičemž sbíráme pěnu. Uvařenou rybu vyjmeme a vložíme do misky. Omáčku vaříme dále, až zhoustne jako sirup. Zahuštěnou omáčkou potíráme rybu. Po zchladnutí vložíme rybu nejméně na 3 hodiny do ledničky. Jídlo podáváme studené, zdobené palmičkami z cibulek (očištěnou a umytou nať mladé cibulky hustě nakrojíme do poloviny délky a pak vložíme do studené vody - po několika minutách se z natě vytvoří "palmička").

RYB PĚTI VŮNÍ NA ŠANGHAJSKÝ ZPŮSOB. RYB PĚTI VŮNÍ NA ŠANGHAJSKÝ ZPŮSOB.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1351 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz